onsdag 10. mars 2010

VISIT-"HYTTEBOK" -Jørn og Charlotte

Lørdag 20.feb kom vi til Cape Town med fly fra vinterbleike Norge. Her ble vi møtt av Thomas, som vi knapt fant igjen i mengden av ugjenkjennelige, mørkebrune mennesker. Ibrahim, som er Thomas sin faste taxisjåfør, kjørte oss til leiligheten til Thomas der vi skulle få bo under oppholdet. Veldig fin leilighet med høydepunktet på taket der bassenget lå. Vi tok raskeste veien dit, men skjønte fort at Sør-Afrikas sol var altfor varm for vintersarte nordmenn, så vi måtte finne oss en plass i skyggen. Slik skulle det bli de neste to ukene, skulle det vise seg.

Den første uken forsvant i Cape Town med daglige utflukter med mange spennende opplevelser og hyggelige middager på kvelden med Thomas sine venner. Thomas tok oss blant annet med på guidet tur i byen (riktignok uten guide), cableway til Table Mountain og gåtur opp Lion`s Head. Vi var også med på dagsutflukter til Kapp det gode håp, Robben Island, Winelands og townships. Både spennende og interessant, og etter en uke var vi nesten utslitt av å være på ferie.

Vi heiv oss med på en 7-dagers tur med selskapet Cape to Addo for å få med oss en safari når vi nå var i Sør-Afrika. Og Thomas: du var ikke aleine om å synes vi var bleke, for aldri har så mange (svært uhøflige, vil vi påstå) mennesker kommentert hudfargen vår! (A whiter shade of pale)I tillegg opplevde vi ville, merkelige dyr, sandstormer, fugler som ser ut som slanger, bungyjumping som jo var turens absolutte høydepunkt for noen, sove i leirhytter, Afrikas sørligste punkt hvor Atlanterhavet og det Indiske hav møtes, strutser, klatring i trange huler og masse, masse mer.

I løpet av de to ukene i Sør-Afrika har vi kost oss, hygget oss, sett og opplevd mye spennende, og møtt mange nye mennesker. Fantastiske uker har det vært. Takk, Thomas, vi har satt stor pris på at vi har fått bruke leiligheten din og at du har tatt deg tid til å vise oss litt av det du opplever i Cape Town. Vi kommer gjerne med inspirerende forslag til andre steder du kunne slå det ned for et år eller flere, så besøker vi deg gjerne igjen!

Hilsen

Jørn og Charlotte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar